Thali Of India - Campus Square

Campus Square – Brno-Bohunice

Thali Of India – Campus Square

Adresa:
Campus Square – Netroufalky 770,
625 00 Brno-Bohunice

Tel.: +420 724 472 388

email: info@restaurant-goa.cz

Otevírací doba

PONDĚLÍ – PÁTEK
10:00-20:00h

Provozovatel: 
Faure s.r.o.
Kartouzská 10 Brno 612 00

IČO: 29239974
DIČ: CZ29239974

 

 

Příjímáme hotovost, stravenky i platební karty

Pokrmy připravuje indický kuchař, který je zárukou autentičnosti všech námi nabízených indických jídel. V naší nabídce mimo jiné naleznete pokrmy z jehněčího, rybího, kuřecího a krůtího masa. Dále pak širokou nabídku vegetariánských jídel. Nemusíte se obávat pálivosti pokrmů kterou je indická kuchyně známa. Pálivost pokrmů připravíme přesně podle vašich požadavků.

 

Thali Of India – Campus Square – naši restauraci naleznete zde

Indická kuchyně

Indie je multikulturní zemí, díky tomu je pestrá i co se týče tradic a kulinářských specifik. Indická kuchyně to je široká variace chutí a vůní. Dle názoru mnoha kulinářských expertů nejde indickou kuchyni přirovnat k žádné jiné národní kuchyni. Indická kuchyně rozlišuje šest základních chutí: skladkou, slanou, kyselou, hořkou, trpkou, palčivou.

Z těchto základních chutí poté indická kuchyně tvoří dokonalý mix chutí a vůní. Velká část jídel je vegetariánská nejpoužívanější zeleninou pro jejich přípravu bývají brambory, luštěniny, květák, baklažán, rajčata. Jako příloha k jídlu je většinou podávána rýže nebo placky. Masitá jídla jsou připravována hlavně z jehněčího, drůbežího ale také z rybího a mletého masa. V některých oblastech Indie nalezneme na jídelníčku i vepřové maso avšak toto maso je považováno za nečisté. Maso, které v indické kuchyni nenajdeme je hovězí maso. Kráva je považována za posvátné zvíře kterému nesmí být ublíženo.

V Indii se pěstuje mnoho druhů zeleniny a právě díky tomu je velká část jídel založená na pečených či smažených kouscích zeleniny v různých kombinacích společně s nejrůznějšími druhy koření. Koření, která indická kuchyně používá pocházejí z čerstvých nebo sušených kořenů, plodů rostlin, keřů, kůry stromů a semen.Nejpoužívanějšími druhy koření v indické kuchyni představují: kari, koriandr, kardamon, kurkuma, šafrán, řecké seno, zázvor, skořice, indický kmín, asafoetida, černá hořčice, garam masala. Základem obyčejného indického jídla je chlebová placka nan nebo rýže. Pokud již hovoříme o rýži nejčastěji se můžeme setkat s rýží Basmati.

V hindštině slovo basmati znamená královna vůní a rýže Basmati je právem pokládána za královnu rýží. Dalšími druhy rýže je například šafránová rýže a kari rýže. Po dobrém a sytém jídle je většinou přichází na řadu dezert. Indické dezerty jsou hodně sladké a vždy obsahují mléko, cukr, tuk. Pokud jste doposud indickou kuchyni neokusili rozhodně si tento zážitek nenechejte ujít.

Dobrou chuť Vám přeje a na Vaši návštěvu se těší
indická restaurace Thali Of India – Campus Square

Restaurace Thali Of India - Campus Square - Brno-Bohunice

Adresa: Campus Square
Netroufalky 770, 625 00 Brno-Bohunice
Tel.: +420 724 472 388
email: info@restaurant-goa.cz
Otevírací doba:
PONDĚLÍ – PÁTEK 10:00 – 20:00h